Güzel ve etkili bir gülümseme için sağlıklı ve beyaz dişler çok önemlidir. Fakat bazı durumlarda oluşan yapısal bozukluklar, çocukken veya anne karnındayken kullanılan antibiyotikler, yenilenler, içilenler ve içilen sulardaki flor miktarı, eski protezler, kaplamalar, dolgular ve yaşlılık dişlerde renklenmeye sebep olmaktadır. Diş beyazlatma işlemi, çeşitli sebeplerle rengi değişmiş ve sararmış olan mine tabakasının kişiye özel olarak birkaç ton açılması ve renklenmelerin giderilmesi işlemidir. Yediğimiz ve içtiğimiz içinde renklendirici bulunan her şey diş yüzeyimizi zamanla koyulaştırmaktadır. Bu şekilde rengi koyulaşan veya sararan dişlere porselen kaplama yaptırmak yerine bleaching olarak da bilinen kalıcı diş beyazlatma yöntemi uygulanabilir. Bu işlem sonucunda dişlerinizin durumuna bağlı olarak 8-10 ton kadar açılmaktadır. Diş beyazlatma işlemi özel olarak hazırlanan jelin dişler üzerine sürülerek bir ışık kaynağı veya lazer yardımı ile hızlandırılarak uygulanmasıdır. Dişlerde genellikle iki çeşit renklenme görülmektedir. Birincisi iç renklenme, ikincisi dış renklenmedir. İç renklenmede dişin içine nüfuz eden ve fırçalama ile giderilmeyen lekeler yer almaktadır. Dış renklenmede ise diş yüzeyine sigara, kola, kahve gibi boyayıcı gıdalardan yapışan renklenmelerdir.  Her iki renklenmede de diş beyazlatma işlemi yani Bleaching işlemi çok başarıyla sonuçlanmaktadır.

Diş beyazlatma işlemi nasıl yapılmaktadır?

Diş beyazlatma işlemi bir hekim kontrolü altında gerçekleştirilmesi gereken bir işlemdir. Renklenme bulunan dişin dış yüzeyine sürülen beyazlatıcı jeller uygulanan özel bir ışıkla reaksiyona girmektedir. Bu sayede dişler oldukça hızlı ve etkili bir şekilde beyazlamaktadır. Bu şekilde yapılan bir işlemde tek bir seansta ortalama 3-4 ton kadar diş rengi açılmaktadır.

Diş beyazlatma işlemi herkese uygulanabilir mi?

Diş beyazlatma işlemi herkese uygulanabilecek son derece güvenli bir işlemdir. Bu işlem güvenilir kliniklerde ve hekim kontrolünde yapıldığı takdirde bir zararı olmayacaktır. Büyüme ve gelişimi devam eden kişilere tavsiye edilmeyen beyazlatma işlemi, gebelere ve emziren annelere de dikkatli bir şekilde yapılmalıdır.

Diş beyazlatma işleminde nelere dikkat edilmelidir?

Diş beyazlatma işlemi sırasında veya sonrasında hafif bir hassasiyet durumu yaşanabilir. Fakat bu hassasiyet 1 ile 3 gün arasında kaybolacaktır. Burada önemli olan diş beyazlatma işleminin gerektirdiği adımların eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesidir. Profesyonel ekipler tarafından yapıldığında bu işlemin hiçbir zararı olmayacaktır.

Dişlerimin maksimum düzeyde beyazlaması ne kadar zaman alır?

Diş beyazlatma işleminin sonuçları kişiye göre değişiklik göstermektedir. Bazı dişler birkaç güne beyazlarken bazı dişlerin beyazlaması bir iki ay sürmektedir. Fakat ortalama bir insanın dişleri 2 ile 3 hafta arasında beyazlamaktadır. Dişlerinizde sarılaşma grileşmeden fazlaysa beyazlatma işlemi çok daha iyi olacaktır. Fakat antibiyotik kullanımından kaynaklı olan grileşmenin beyazlatılması daha zor olacaktır. Bu durumda sonuca ulaşmak biraz daha uzun zaman alacaktır.

Diş beyazlatma tedavisi sırasında neler yaşarım?

Diş beyazlatma işlemi bittikten sonra ki 2 hafta içerisinde dişlerin beyazlaması devam ettiği için bu süreçte renklendirici maddelerin kullanımına devam etmemek gerekmektedir. Sonrasında ise bu yiyecek ve içecekleri mümkün olduğunca azaltmayı düşünebilirsiniz. Tedavi sırasında yaşanan sıcak-soğuk hassasiyeti de tedavi sonrasında sonlanacaktır.

WhatsApp Sohbet
WhatsApp ile Gönder